Vintage brosch Designers

by admin
Vintage brosch Designers

Broscher är en konst i sig, men vintage broscher är en unik konst. Modern dag tillverkning kan bearbeta ut broscher och pins i tusental, en efter en allt precis likadana. Problemet är att de saknar karaktär och unika individuella uppmärksamhet som en riktig konstnär för att skapa dessa vintage broscher och pins. Kanske är det därför så många människor i dag söker dessa gamla bitar. Två av de mest populära designers brosch och stift var Marcel Boucher och Christian Dior. Vilka var dessa formgivare av gamla tider och varför de står ut?

 

En av de mer populära artister var Marcel Boucher. Marcel Boucher föddes i Paris 1898. Han började Cartier som lärling juvelerare, troligen 1920. Någon gång runt 1923, var Marcel överförts av Cartier från Paris till deras New York verkstad. Efter 1929 Wall Street Crash, föll fina smycken i en djup recession och Cartier verksamhet var allvarligt skära ned. Marcel fått arbete med en annan värdefull juvelerare och hade turen att vara relativt opåverkad av depressionen. Han gjorde också frilansuppdrag, främst i fina smycken, och utformade show spännen och kostym smycken för Mazer Brothers, som entusiastiska honom med möjligheterna. Genom våren 1937 var han redo att börja sin kostym smycken företag med sin partner Halberstadt. De nya konstruktioner lanserades för 1937 höst / vinter kollektion. Den första kollektionen bestod av sex olika utföranden. De gav Saks Fifth Avenue ett exklusivt sälja kollektionen för de första veckorna, innan den tillgänglig för andra topp varuhus. De tredimensionella naturalistiska teman med sin ovanliga emaljering var så original efter år av ”art deco” mönster och var en sådan succé att de omedelbart sätta honom på kartan och gjorde sitt rykte. För de kommande fyra åren, fram till Amerika trädde världskriget, Marcel producerat en rad kostym smycken, som kan beskrivas som ”mycket stiliserade, mycket elegant och mycket chic.” De anses vara nyskapande, djärv och modet. Kanske bäst beskrivs som ”couture” smycken, och säkerligen bygger lite på imitation av fina smycken. Marcel var produktiv och var ansvarig för alla de mönster som produceras av hans företag.

 

Christian Dior är en awesomely imponerande designer som inte hade någon verklig formell utbildning inom området design och kom in i detta yrke senare i livet. Hans design karriär startade med en lärlingsutbildning med den respekterade franska designern, Robert Piguet. Dior öppnade House of Dior som blev oerhört populär för sin klädkollektion. Stärkt av framgången House of Dior grenade sedan ut i utforma extravaganta, underbar kostym smycken, som inkluderade broscher och pins, för sådana filmstjärna ikoner som Betty Davis och Lucille Ball och den eviga symbol för haute couture – den sena Jacqueline Kennedy. The House of Dior var först med att använda ‘norrsken’ strass i deras kostym smycken. Aurora borealis är en naturligt förekommande väderfenomen och strass behandlas för att återspegla de blixtar av färg. På ett sätt färgspel och ljus är mycket lik den som finns i opaler.

 

I en värld av vintage broscher och pins idag bitarna designade av dessa två designers sticker ut. Om en tappning lappar är ansluten till en av deras namn är det säkert att betyda kvalitet och konstnärlig design. Konst och färdigheter som gjort dem så populär fortfarande vidare i dag i de produkter de lämnat efter sig. Det är inte konstigt att kostym smycken som bär Dior eller Boucher namn är fortfarande i hög efterfrågan. De unika konstnärliga egenskaper som finns i deras vackert designade produkter överförs till utseendet på människor som bär dem, och kanske det är därför de har en sådan evig locka till kvinnor över hela världen igår, idag, och kanske i framtiden samt .